Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Бій у ВЧ Нацгвардії у Луганську був постановочним

Спецтема:

Військова частина № 3035 ВВ МВС України в Луганську після нічного бою викинула білий прапор і здалася. Ополченці вже зранку зайняли об’єкт і рапортували про перемогуПри цьому з’ясувалося про зіткнення, що носило імітаційний характер: у частині знаходилося багато місцевих солдатів, а командири попросили трохи постріляти в повітря, щоб уникнути жертв і виправдати перед начальством свою поразку.

 

«Як такого бою не було, було награне зіткнення з офіцерами, які просто здали цю частину»,- коротко пояснив керівник армії штабу Південного Сходу Геннадій Ципкало, Кореспондент «URA.Ru», який оглянув місце бою, повідомив, що, незважаючи на те, що плац військової частини усипаний гільзами, ніяких пробоїн на стінах немає, цілими залишилися навіть скла у віконних рамах.

Українські військові зі зрозумілих причин цю версію не приймають і стверджують, що все було по-справжньому. Відзначимо, що частина зброї, що знаходиться в частині, була знищена: затворні рами погнуті, інші частини і механізми також навмисно пошкоджені. Крім того, спалена і розстріляна частина техніки.

Однак луганським ополченцям вдалося захопити робочий БТР, боєприпаси та іншу амуніцію. В результаті бою загиблих немає, всі військовослужбовці відпущені по домівках, багатьох зустрічали батьки.

Відзначимо, що офіційна версія від Нацгвардії така: бійці Національної гвардії частини № 3035 в Луганську не склали зброї і в повному складі передислоковані, Як повідомили в прес-службі НГУ, майже всі приміщення військової частини під час штурму було знищено, Залишатися там не було ніякого сенсу. Нацгвардійці відстріляли майже всі боєприпаси і під вогневим прикриттям передислокувалися.

Жоден з бійців Нацгвардії не перейшов на бік терористів, жодного не захопили в полон. Гвардійці не віддали жодної одиниці зброї.

Під час штурму, що продовжувався більше десяти годин, бійцями полку патрульно-постової служби Національної гвардії України було поранено більше 20 терористів і шестеро-вбиті.

А ось, що пишуть у соцмережах свідки вчорашнього бою:

Кількість «ватників» на 1 кв.м. в деяких в / ч нашого регіону часто зашкалює. тому реальний опір може бути більше схоже на самогубство. без наявності під боком адекватної силової підтримки-це просто танці над прірвою, Хоча один висновок ми вчора зробили-з сигнальних ракет наші ВВшники стріляють справно. (заздалегідь обмовлюся-не всіх під одну гребінку, є й нормальні військові, але поки вицідишь з гнилого середовища, може бути вже пізно)

***

Я там була з ранку. При такому бою, який вчора був, немає жодного розбитого вікна, хоча будинки у 10 метрах від частини, люди налякані, розсерджені, але говорять що начебто все нормально. було пару лужиц крові-трохи, тобто поранення були, але явно невеликі.

***

За інформацією людей, які живуть біля частини, в даній частині давно були метаморфози. Спочатку вони ходили там з бейджиками жовто-блакитними, потім зняли їх. Постійно в частину ходили люди з георгіївськими стрічками. На машинах офіцерів частини з самого початку були георгіївські стрічки. Вчора, коли почався «бій», думали, що буде хвилини 2-3, Але видно дійсно була постановка.

Відзначимо також, що раніше на телеканалі ІРТА вийшов сюжет про те, що батьки строковиків вимагають відпустити їх синів з цієї військової частини:

 

 

Коментар НО: в цьому матеріалі використовується слово "ополченець", яким користуються російські ЗМІ у своїх "репортажах" з Донецької і Луганської областей. Маються на увазі ті люди, яких українські ЗМІ називають сепаратистами і терористами. З нашої точки зору, термін "ополченець" є некоректним. Слово "ополченець" має чітке смислове значення: це військове формування, що створено для допомоги армії для того, щоб відбивати іноземну агресію. Яку агресію відбивають донецькі і луганські сепаратисти?

Дякую Сергію Дмитриченку за те, що звернув на це увагу. Цитую:

"Почему российские СМИ называют террористов и диверсантов, которые воюют против Украины на Донбассе, "ополченцами"? У меня возникает подозрение, что лица, руководящие пропагандой в Кремле ,- иностранцы, плохо владеющие русским языком. Ведь в русском языке слово "ополченец" , т.е. боец ополчения, имеет четкое смысловое значение. "Ополчение" - это военизированное формирование, созданое в помощь армии для отражения иностанной агрессии.

Возникает вопрос: какую же агрессию отражают российские ополченцы на территории иностранного государства? И какую при этом помощь они оказывают российской армии? Тем более, что президент Путин не устает повторять: российская армия на Донбассе отсутствует и намерений посягать на украинскую территорию - не имеет".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Велика гра по руйнуванню України трива.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Велика гра по руйнуванню України трива.