Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

СБУ виявила в соцмережах 600 антиукраїнських груп

Категорія:

Спецтема:

Вони адмініструються безпосередньо з території Російської Федерації або окупованого Кримського півострова. Про це заявив начальник Департаменту контррозвідки в сфері iнформацiйноï безпеки СБУ Віталій Найда.

 

«СБУ виявлено близько 600 антиукраїнських груп в соціальних мережах, зокрема, в соціальних мережах "ВКонтакті" та "Однокласники". Менш поширене російськими спецслужбами використання "Фейсбуку". Близько 80 % цих антиукраїнських груп створені і адмініструються з території Росії або Криму», - розповів він.

За його словами, яскравим прикладом є група «Антимайдан», яка має 27 адміністраторів, більшість з яких – громадяни Росії. 

«Власниками цієї групи є Катаєв Павло та його дружина Катаєва Надія, які втекли до Криму і продовжують свою антиукраїнську діяльність  під контролем  ФСБ», - зазначив Найда.

Раніше повідомлялось, що співробітники російських спецслужб розповсюджують неправдиву інформацію панічного характеру в соцмережах. Крім того, соціальні мережі використовують для вербовки найманців для участі у бойових діях на сході України на стороні проросійських терористів.

Нагадаємо, у Луганській області Служба безпеки України припинила протиправну діяльність мешканки Сєвєродонецька, яка незаконно підбурювала у місті псевдопротестні акції проти мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Богдан ДуБ's picture
0
No votes yet

Facebook group "Інформаційні війська України": https://www.facebook.com/i.army.org
Їх сайт: http://2.i-army.org/

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Comments

Богдан ДуБ's picture
0
No votes yet

Facebook group "Інформаційні війська України": https://www.facebook.com/i.army.org
Їх сайт: http://2.i-army.org/

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"