Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 84
  • Переглядів: 95

Для України вже не існує російських «червоних ліній», зате є привабливі варіанти з санітарними зонами

Категорія:

Тривалий час росіяни думали, що можна спокійно воювати проти України, а в будь-який момент сховатися на території РФ, як у дитинстві «я в хатці». Але ці часи закінчилися.

Протягом цієї війни наші західні союзники постійно боялися «ескалації». Вони нам співчувають, вони реально не хочуть, щоб ми програли, вони хочуть нам допомогти, але при тому постійно оглядаються на Росію, тому що бояться переступити якійсь «червоні лінії», що призведе до ескалації.

При тому ці «червоні лінії» насправді існують тільки в їхній уяві, вони самі для себе придумали, що нібито Путін прокреслив ці «червоні лінії», які не можна переступати, бо буде ескалація. Під ескалацією вони розуміють, що після чергової «червоної лінії» у Путіна «зірве дах», і він почне війну вже проти країн Заходу, до того ж з використанням ядерної зброї.

Тривалий час Україна під впливом західних союзників теж дотримувалася оцих «червоних ліній», проте цього літа ситуація змінилася. Курська операція продемонструвала, що «червоних ліній» вже нема. Українські війська зайшли на територію Російської Федерації, і …що? Де обіцяна «ескалація»? Насправді Путін хотів би підняти рівень «ескалації», але нема чим. Він вже використовує проти України всі наявні у нього види озброєння, окрім ядерного. (А чому він не ризикує використати ядерну зброю – див. оцю статтю).

Таким чином Україна вибила із рук деяких західних політиків аргумент про «червоні лінії». Україна продемонструвала, що для неї «червоних ліній» не існує.

А ще цього літа трапилися такі цікаві події.

Не так давно плем’я туарегів в Африці до ноги розбили колону урядових військ Малі, у складі яких були російські професійні найманці з групи «Вагнер». Україна мовчить про цю операцію, але західні ЗМІ переконані, що розробку операції та її керування здійснювали українські військові фахівці.

Західні ЗМІ писали, що Україна планувала спецоперацію під час військово-морського параду у Санкт-Петербурзі, і операцію було скасовано тільки тому, що цього «дуже просили» США. І тут все одно: чи дійсно планувалася така операція, чи це журналістська вигадка – головне в іншому. Хай росіяни думають, що Україна здатна на такі (і навіть більш зухвалі) операції.

Ще зараз західна преса багато пише, що саме українська диверсійна група підірвала свого часу «Північний потік 2», і що зараз прокуратура Німеччини видала ордер на арешт підозрюваних українців. Проте силовики Польщі, де в той момент знаходився нібито керівник операції, його попередили та допомогли своєчасно перебратися в Україну. І знову, тут все одно: чи дійсно це зробила українська диверсійна група, чи ні – хай росіяни думають, що Україна здійснює такі операції та буде й далі їх здійснювати проти російських «священних корів».

Отже, Україна продемонструвала, що для неї російських «червоних ліній» не існує, і вона буде бити російських військових у будь-якій точці планети – хоч в Африці, хоч на якихось островах, хоч на території самої Російської Федерації.

А далі Україна може влаштувати проти РФ такі операції, які ще вчора вважалися б повним божевіллям. Наприклад: ввести війська у Придністров’я, роззброїти й узяти в полон російське угрупування, що там охороняє військові склади. Хоча ті склади, скоріш за все, вже багато у чому розграбовано (це ж звична справа для росіян), проте і зараз там може бути чимало боєприпасів, які поповнять наші арсенали.

Або влаштувати десант в Калінінградську область. Зараз звідти виведено багато лінійних військ та ППО для війни в Україні, а тому захищати цей анклав буде проблематично. До того ж потрапити туди можна із Росії тільки через територію Латвії та Литви – а це країни НАТО. А проти НАТО Путін боїться воювати, хоча постійно нібито погрожує.

Або ввести український експедиційний корпус на територію Білорусі й по дорозі або роззброювати білоруські військові частини, або перепідпорядковувати їх керівництву легіону (полку) імені Кастуся Каліновського.

Або купити чи орендувати у Південної Кореї десантний корабель і висадити десант на Далекому Сході недалеко від кордону з Північною Кореєю і таким чином перерізати єдину транспортну магістраль, яка йде від Північної Кореї до Хабаровська. Тобто перерізати канал постачання північнокорейських снарядів.

Отже, Україна зараз вже може не звертати уваги на чиїсь «червоні лінії» і розробляти такі операції, які навіть важко уявити. А росіяни повинні звикати до думки, що війна тепер прийшла в їхні оселі. Легко підтримувати війну проти України, якщо дивитися на неї в телевізорі. А якщо війна прийде до них додому, то настрої будуть геть іншими. А війна вже стукає їм у двері.

Ласкаво просимо в нову реальність!

Наші інтереси: 

Насправді це великий психологічний зсув: Україна продемонструвала світові, що вона ігнорує російські «червоні лінії». Світ це побачив. І росіяни це побачили.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Особливо сподобалась ідея створення санітарної зони в Калінінграді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Особливо сподобалась ідея створення санітарної зони в Калінінграді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наратив про московські "червоні лінії" був елементом СКК "Конгрес-22", СКК "Байден-24" і призначений для пропаганди. Ми ж маємо розуміти, що для психопатів жодних червоних ліній не існує, що вони й показали рішучим підривом трьох ниток Північного потоку (яка ще може бути червоніша лінія?). Риторика про "червоні лінії" застосовувалася тільки для того, щоб виправдати "дивну" затримку з постачанням зброї Україні. Для нас ця затримка зрозуміла – російсько-українська війна синхронізувалася з американськими виборами 2022 і 2024 років – див. Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів (+аудіо).
Нині кампанія "Байден–Гарріс–24" входить в завершальну – гарячу – фазу, тому розмови про "червоні лінії" організовано припиняються.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!