Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 249
  • Переглядів: 280

Чому Путін боїться навіть згадувати про ядерну зброю – пояснення

Категорія:

Раніше він полюбляв лякати весь світ тим, що у нього є ядерна зброя, яку він може не вагаючись застосувати проти української армії. Але сьогодні, коли українська армія вже тиждень перебуває на території РФ, Путін відчайдушно мовчить про ядерну зброю. А що сі стало?

Річ у тому, що ядерна зброя – це одноразова зброя. Це дуже дорога забаганка, яка потребує величезних коштів для підтримання ядерно-збройового комплексу. І все це лише для того, щоб підтримати ореол «чудо-зброї», яка може розв'язати питання війни одним ударом. Проте такий ореол житиме тільки до того часу, коли хоч один ядерний удар зараз буде застосований у реальній війні – і не принесе миттєвої перемоги.

Ядерна зброя була тим самим «Вундерваффе» у 1945 році, коли нею володіла лише одна країна світу – Сполучені Штати. І США використали ядерну зброю для бомбардування японських міст Хіросіма й Нагасакі, що призвело до капітуляції Японії та закінченню другої світової війни. І пам’ять про ті жахливі бомбардування живе і підтримує за ядерною зброєю отой ореол «чудо-зброї».

Проте часи змінилися. Зараз ядерну зброю мають США, Британія, Франція, Російська Федерація, Китай, Індія та Пакистан.  Ще дві країни офіційно не мають, але схоже що насправді мають ядерні заряди: Ізраїль та Північна Корея. І всі ці члени ядерного клубу зацікавлені в тому, щоб ядерна зброя зберігала свій ореол «чудо-зброї».

Тому, якщо Путін захоче застосувати проти України ядерну зброю, то покарати його за це захочуть не тільки США, Франція та Британія, але і його нібито друзі – Китай та Індія.

І взагалі, чи принесе йому перемогу ядерна зброя? Він вже використав проти України всі види озброєння, що має, окрім ядерного. Навіть міжнародно заборонені фосфорні бомби. І що? Фахівці кажуть, що ступінь руйнування Маріуполю приблизно еквівалентна вибухам трьох стандартних ядерних боєприпасів. І що? Хіба Україна капітулювала?

Уявімо собі, що Путін ризикне завдати Україні удар тактичним ядерним боєприпасом. Для України це буде трагедія, великі руйнування, багато загиблих. Проте хіба це призведе до капітуляції України? Але це одразу позбавить ядерну зброю отого ореолу «чудо-зброї», чого категорично не хочуть члени ядерного клубу.

А ще, як відреагують країни «глобального Півдня», яких Путін намагається залучити до «спільного протистояння з глобальним Заходом». Для них використання Путіним ядерної зброї буде виглядати як жест відчаю, коли загнаний до кута щур готовий на будь-які самовбивчі дії. То хіба хтось з них захоче дружити з невдахою? Ні, вони хочуть або бути з переможцями, або бути просто сторонніми спостерігачами.

От тому Путін зараз панічно боїться навіть згадувати про ядерну зброю, бо якщо скаже «а», то треба казати й «бе». А він цього дуже не хоче.

А тим часом його оточення, його підлеглі, його електорат дивляться і бачать замість крутого мачо заляканого чоловічка, який поступово втрачає в їхніх очах свою легітимність.

 

Наші інтереси: 

Вчимося тверезо оцінювати спроби ворогів нас залякати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Тут є ще одна причина. Нині НАТО концентрує свої сили в Європі проти Росії. Якщо Путін почне погрожувати ядерними ударами, то це лише ще більше мобілізує та консолідує Захід. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Тут є ще одна причина. Нині НАТО концентрує свої сили в Європі проти Росії. Якщо Путін почне погрожувати ядерними ударами, то це лише ще більше мобілізує та консолідує Захід. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Ця остання імперія буде зачищена. І кремляді це знають. Втрачати їм нічого. Тож треба приготуватися до найгіршого варіанту розвитку подій. Ось Вам кілька порад.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Ядерна зброя в них є, я це знаю з середини. РВСН так цей рід військ називався в радянському союзі, я там служив в армійській авіації (ескадрилья АА була в кожній дивізії РВСН) до 1993 року. Мобільні ракетні комплекси в чітинські області я бачив на дорозі під час руху
Тополь (ракетный комплекс)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C_(%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81)

Підтримка (забезпечення) ракетчиків (українською буде краще ракетників) була краща за авіаторів (льотчиків).

Сьогодні почав третій дайджест Курської офензиви, і там є інтерв'ю з Капрановим. Він стверджує що ядерний потенціал в СССР був слабшим за США.
00:24:11 Курська операція доводить, що ядерні погрози - блеф https://medium.com/@richnorym/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D1%8C%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%88-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-3-18733533bd69

Тож я б не спішив робити швидкі висновки.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.