Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 20
  • Переглядів: 20

НАТО розробляє план розгортання 800 тисяч військовослужбовців проти Росії – Newsweek

Категорія:

Німеччина розробляє плани, щоб у разі війни з Росією сотні тисяч військових могли пересуватися по магістралі, яка проходить через більшу частину країни, повідомляє одна з провідних національних газет.

24080903.jpg

Німецькі бойові машини піхоти Marder. Фото: Klaus-Dietmar Gabbert/picture-alliance/dpa/AP Images

Відоме німецьке видання Der Spiegel повідомило, посилаючись на отриманий "секретний документ", що Берлін очікує, що близько 800 тисяч німецьких і союзних військ НАТО скористаються своїми портами, автомобільними дорогами та залізницями для прямування на схід, якщо в найближчому майбутньому загостриться і стане гарячим протистояння між Заходом і Росією, що тліє, пише Newsweek.

Західні сили реагування повинні бути розгорнуті разом з величезною кількістю зброї, іншого обладнання і близько 200 тисячами транспортних засобів протягом трьох-шести місяців, причому багато з них прибудуть через німецькі порти на Північному морі, перш ніж вирушити до ймовірних східних полів битв.

Автомагістраль А2, що простягається приблизно на 300 миль від західного міста Оберхаузен до околиць Берліна на сході країни, недалеко від польського кордону, стане життєво важливою частиною цієї масової мобілізації, повідомляє Der Spiegel.

Цей маршрут включає кілька мостів, які стануть першочерговими цілями для російських ракетних ударів у разі війни. Такі удари можуть значно затримати мобілізаційні зусилля НАТО, тому Берлін вже планує альтернативні маршрути та запасні варіанти, в тому числі тимчасові мости, повідомляє Der Spiegel.

Розробляються плани розміщення, поповнення запасів і харчування сотень тисяч союзницьких військ, які проходять через Німеччину. Автоколони матимуть можливість зупинятися для поповнення запасів і відпочинку кожні 300-500 метрів.

Такі масштабні логістичні зусилля можуть вимагати нових повноважень для Федеральної поліції Німеччини, при цьому розглядається питання про призов на військову службу, а офіцери можуть бути залучені до управління таборами для військовополонених.

Наші інтереси: 

Стежимо за тим, як Європа готується до потенційної війни з РФ. Все йде до того, що російсько-українська війна переросте у більш масштабу війну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта (+аудіо)

Народна держава формується не окремими людьми, а організованими громадами людей. Роман «Вулик Геллстрома» (англ. Hellstrom's Hive, 1973) – це політичний проект заснування народної держави –...

Останні записи