Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 160
  • Переглядів: 181

Камала Гарріс вибрала ультралівого Тіма Волза кандидатом на віцепрезидента США. Про що це говорить? – WSJ

Категорія:

Спецтема:

Дональд Трамп зробив послугу демократам, обравши на пост віцепрезидента Джеймса Венса (J. D. Vance), який тільки зміцнив його базу, але не достукався до виборців, що вагаються. Камала Гарріс відповіла на цю послугу, обравши своїм кандидатом на посаду віцепрезидента губернатора Міннесоти Тіма Волза (Tim Walz), фаворита прогресивної частини демократів.

24080801.png

Джеймс Венс (ліворуч) і Тім Волз

Вибір, який би налякав республіканців, – популярний губернатор Пенсильванії Джош Шапіро. Пенсильванія – це штат, що вагається і від якого залежить перемога у Колегії виборщиків, пише The Wall Street Journal.

Але пан Шапіро, який є євреєм, став об'єктом надзвичайної та неприємної кампанії проти нього з боку лівих демократів. Він був занадто проізраїльським і засмутив профспілки, демонструючи риторичну підтримку шкільних ваучерів.

Пані Гарріс, схоже, зламалася під цим тиском, можливо, побоюючись протестів на з'їзді Демократичної партії в Чикаго цього місяця. Замість цього вона йде на вибори з паном Волзом.

А ось надія Трампа перевернути вирішальний штат Міннесота, який вагався, розвіялася :) Це – жарт, звичайно, адже "Країна 10 000 лібералів" голосувала за демократів на кожних президентських виборах, починаючи з 1976 року.

Прогресивна сумлінність пана Волза порадує сенатора Берні Сандерса і профспілки вчителів. Але його послужний список стане поживою для пана Трампа. Вибір Волза є поганим знаком щодо здатності чи навіть бажання пані Гарріс кинути виклик лівим силам своєї партії.

Пану Валзу 60 років, він має прямий характер і привабливе походження з Середнього Заходу. У 17 років він вступив до лав Національної гвардії США, закінчив державний коледж, працював вчителем у середній школі та футбольним тренером. Він був обраний до Конгресу у 2006 році від сільського округу, і одним з аргументів пані Гарріс було те, що він може сподобатися виборцям Трампа.

Але на посаді губернатора з 2019 року пан Волз різко повернув Міннесоту вліво. Він все ще носить бейсболку і робочий піджак, але відтоді, як у 2023 році демократи отримали контроль над усім законодавчим органом, він управляв штатом більш схоже на губернатора Каліфорнії Гевін Ньюсом, зокрема:

  • Підвищення податків, хоча Міннесота вже має п'яту найвищу ставку прибуткового податку серед штатів - 9,85% з $193 000 заробітку для одного платника податків. Пан Вальц додав 1% додатковий податок на чистий інвестиційний дохід понад 1 мільйон доларів, зменшивши при цьому відрахування, але губернатор хотів більшого.
  • Міннесота – рідкісний штат, який досі стягує податок на смерть, до 16%, на додаток до федеральної ставки 40%, що є однією з причин, чому штат втрачає платників податків, які переїжджають у штати з кращими умовами.
  • Надання приблизно 81 000 нелегальних іммігрантів у штаті права на отримання водійських посвідчень, а також медичного страхування через державний ринок MinnesotaCare.
  • Фінансування програми "Обіцянка Північної зірки" (North Star Promise Program), яка забезпечує безплатне навчання в коледжі для студентів з доходом сім'ї до 80 000 доларів, в тому числі для нелегальних іммігрантів.
  • Створення державної системи оплачуваних відпусток за сімейними обставинами та у зв'язку з хворобою, які не повинні перевищувати 20 тижнів на рік і фінансуються коштом 0,88% податку на заробітну плату.
  • Зобов'язання для комунальних підприємств виробляти 80% безвуглецевої електроенергії до 2030 року з подальшим збільшенням до 100% до 2040 року. Він палко вірить у "кліматичні дії".
  • Субсидування електромобілів шляхом "встановлення інфраструктури для зарядки електромобілів у нових комерційних і багатоквартирних будинках або поруч з ними", як хвалиться офіс губернатора.
  • Ухвалення одного з найбільш ліберальних законів про аборти в країні, який по суті не має жодних обмежень і не враховує вік неповнолітніх.
  • Оголошення Міннесоти "транс-притулком", закон про те, що штат ігноруватиме "судовий наказ про вивезення дитини, виданий в іншому штаті, тому що батьки або опікуни дитини допомагали дитині в отриманні гендерно-підтверджуючого догляду в цьому штаті".
  • Запровадити автоматичну реєстрацію виборців і дозволити жителям Міннесоти підписатися на постійну можливість голосування за відкріпними посвідченнями.

Не дивно, що пан Сандерс є фанатом. Але тепер перевірка почнеться по-справжньому. Зокрема, ретельно вивчатиметься реакція пана Волза на заворушення 2020 року після вбивства Джорджа Флойда, коли згоріли бідні райони Міннеаполіса, а багато власників бізнесу втратили все.

Чи вагався він вводити війська? Чому Міннесота втрачає жителів на користь інших штатів? Республіканці поширюють висловлювання пана Волза, який визнає те, що він називає своїм білим привілеєм, і закликає свою партію: "Ніколи не соромтеся наших прогресивних цінностей. Соціалізм однієї людини – це добросусідство іншої".

Попри чотири роки на посаді віцепрезидента, пані Гарріс майже невідома більшості виборців. Демократи хочуть, щоб так воно і залишилося, сподіваючись, що вона зможе ухилитися від інтерв'ю в ЗМІ та використати розмиту тему "майбутнього" у передвиборчій кампанії, яка триватиме всього 100 днів.

Але її вибір партнера у виборчій  кампанії – це її перше рішення на президентському рівні, і воно підтверджує погляди, які вона висловила у 2019 році, коли балотувалася в Білий дім як лівий демократ.

Вибір пана Волза свідчить про те, що справжня Камала Гарріс – це та, яка хоче "Медичну допомогу для всіх" і скасування грошової застави. Виборці, яким не подобається пан Трамп, можуть вирішити, що він все ж краще, ніж підписатися під цим.

Наші інтереси: 

Стежимо за виборами в США, від яких дуже залежить майбутня геополітика.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нам не відомі закулісні наміри сильних світу цього

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кажуть, що від призначення Тіма Волза раділа вся Америка: демократи раділи тому, що це їхній однодумець, а республіканці раділи тому, що це найслабкіший кандидат.

Характерно, що на цих виборах відбувається дуже чітке розмежування. Трамп вибрав Венса, який є більшим трампістом, ніж сам Трамп. А Камала вибрала Волза, який радикальніший ніж Камала: поки Камала говорила, він рішуче діяв.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Венс вже почав "тролити" Волза. Справа в тому, що Венс був у діючій армії в Іраку. Хоча він був у тилових підрозділах (чого він й не приховує і чесно каже, що не був там, де "перестрілки"). А от Волз був старшим сержантом нацгвардії. І коли його підрозділ мали відправити до Іраку - він терміново подав у відставку, за два роки до закінчення контракту.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нам не відомі закулісні наміри сильних світу цього