Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 81
  • Переглядів: 88

Ілон Маск щомісяця даватиме по 45 мільйонів доларів на підтримку Трампа – WSJ

Категорія:

Спецтема:

Ілон Маск заявив, що виділяє близько 45 мільйонів доларів на місяць новому протрампівському суперколекційному штабу. Серед інших спонсорів – співзасновник Palantir Technologies Джо Лонсдейл і близнюки Вінклвосс.

24071705.jpg

Ілон Маск

Ілон Маск заявив, що планує виділяти близько 45 мільйонів доларів на місяць новому суперполітичному комітету, який підтримує президентську кампанію колишнього президента Дональда Трампа, пише The Wall Street Journal.

Серед інших прихильників групи під назвою America PAC –  співзасновник Palantir Technologies Джо Лонсдейл, близнюки Вінклвосс, колишній посол США в Канаді Келлі Крафт і її чоловік Джо Крафт, який є генеральним директором вугільної компанії Alliance Resource Partners.

За словами одного з членів коаліції, створеної в червні, America PAC зосереджується на реєстрації виборців та переконанні виборців голосувати достроково і вимагати надсилання бюлетенів поштою в штатах, що вагаються.

Коаліція оцінила, що демократи історично мали дуже потужні кампанії «get out the vote», і взяла до уваги суми грошей, які табір Байдена виділив на так звані зусилля на місцях у штатах, що вагаються. America PAC намагатиметься протистояти цьому.

Після публікації цієї статті Маск на X опублікував гумористичний мем у відповідь на неї з підписом «FAKE GNUS». Згодом він написав «Так» у відповідь на пост, в якому йшлося «Ілон Маск пройшов шлях від виборця Обами до обіцянки виділити 180 мільйонів доларів на вибори DJT. Ліві справді ох*їли. Сильно».

Наразі Маск є найбагатшою людиною у світі, його статки оцінюються у понад 250 мільярдів доларів. Сума, яку він заявив, що планує пожертвувати на користь Американського коаліційного комітету, є надзвичайною.

Хоча буває важко відстежити повний обсяг деяких політичних пожертвувань, найбільшим відомим пожертвуванням на вибори 2024 року є 50 мільйонів доларів, які нещодавно передав правнук банкіра Томаса Меллона протрампівському суперколекційному штабу.

America PAC найняв сотні працівників для своїх зусиль, які реєструють виборців, проводять бесіди з виборцями в штатах, що вагаються, і закликають виборців запитувати бюлетені поштою, кажуть деякі люди, знайомі з цим питанням.

Згідно з поданою в понеділок звітністю, за тримісячний період, що закінчився 30 червня, «Американський коаліційний виборчий комітет» отримав 8,75 мільйона доларів США у вигляді внесків. За словами одного з співрозмовників, Ілон Маск зазначив, що планує розпочати свої пожертви в липні.

Крім Лонсдейла, Вінклвоссів і Крафтса, у декларації перераховано низку інших донорів «Американського коаліційного комітету», в тому числі тих, хто має тісні зв'язки з Маском.

Раніше агентство Bloomberg News повідомило, що Маск зробив пожертвування на користь «Американського коаліційного штабу». Масштаб його запланованого внеску не повідомляється.

У березні Маск написав у Твіттері, що не має наміру жертвувати кошти на кампанії ні Трампа, ні президента Байдена. Але за останні місяці мільярдер, генеральний директор Tesla, зблизився з колишнім президентом.

У суботу Маск офіційно підтримав Трампа на президентських виборах після того, як на мітингу в Пенсильванії стався замах на колишнього президента. «Я повністю підтримую президента Трампа і сподіваюся на його швидке одужання», - заявив Маск на каналі X. У наступному дописі він додав: “Останній раз, коли Америка мала такого жорсткого кандидата, був Теодор Рузвельт”.

У травні The Wall Street Journal повідомив, що Маск і Трамп часто розмовляли в останні місяці і розвивали дружні стосунки, а також, що Маск допомагає організувати заснований на даних проект для запобігання шахрайству з виборцями, про який Трамп був проінформований. У статті говорилося, що ці двоє чоловіків також обговорювали можливу консультативну роль Маска в потенційній другій адміністрації Трампа, що згодом Маск заперечив.

Наші інтереси: 

Стежимо за президентськими виборами в США. Технологічні мільярдери роблять ставку на Трампа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу (+аудіо)

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Ілон Маск мав багато жінок, 10 дітей, останню назвав X Æ A-12
Така людина підтримує Трампа. Скажи хто твій друг і я скажу хто ти

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Ілон Маск мав багато жінок, 10 дітей, останню назвав X Æ A-12
Така людина підтримує Трампа. Скажи хто твій друг і я скажу хто ти